Doen

Doen! Doen! Doen!

Beter worden en beter doen betekent voor ons dat je een bewuste keuze maakt om iets anders te gaan doen. Zo’n bewuste keuze maak je makkelijker als je hebt ervaren hoe het zit. We vertellen je bij Simpuls niet hoe het zit. Je gaat het ervaren. In onze werkvormen, zoals een simulatie, maak je keuzes. Soms omdat je niet over alle middelen beschikt om alles te doen. Soms omdat je bij een dilemma een keuze moet maken. Of je ziet de consequenties van het feit dat je geen keuzes maakt.

Doen betekent bij ons ook snel zelf aan de slag. De eerste stap, de eerste keuze, de eerste reflectie. Wij maken liever veel kleine stappen om daarmee vaker te kunnen reflecteren en gebruik te maken van de kracht van herhaling. En bij onze manier van werken kan iedereen aan de slag en levert iedereen een bijdrage. Waar nodig helpen we je in de begeleiding bij onze werkvormen. Wij begeleiden het proces zodat deelnemers zich kunnen concentreren op de ervaring, de keuzes en het leereffect voor meer rendement uit het moment.

Bij het doen gebruiken wij fysieke dingen. Je maakt keuzes visueel en maakt je mening en inzicht zichtbaar door een handeling. Wij geloven dat het tastbaar en fysiek vormgeven in het hier en nu ervoor zorgt dat de ervaring sterker wordt.

Samen

Samen is meer!

  • Wij geloven dat samen ervaren tot meer inzicht leidt. Onze werkvormen zijn er opgericht om mensen met elkaar keuzes te laten maken en met elkaar in gesprek te komen. Hoe zie jij het? Hoe zie ik het? Verwondering en het ontstaan van begrip voor een ander gezichtspunt is een goede voedingsbodem voor verbetering. Wij geloven hierbij ook in de ‘couleur locale’ en er is ruimte voor verschillen. Een gezamenlijk ervaring bij de deelnemers zorgt ervoor dat daar ook naderhand op teruggrepen kan worden. Wij hanteren bij onze werkvormen een coöperatieve insteek. Deelnemers in een groep werken samen richting een doel. Gezond vergelijken tussen groepen kan stimulerend werken maar het gaat bij ons niet om winnen of verliezen, beter of slechter zijn dan een andere groep. Het gaat om het samen krijgen van genoeg inzicht om de eerst volgende verbeterstap te kunnen zetten.
HRO

Structuur helpt!

In onze manier van werken zoeken we naar een structuur die het werken en beter doen ondersteunt. Structuur zorgt voor overzicht zodat keuzes gemaakt kunnen worden. Structuur helpt ook om in kleinere stappen een doel te bereiken. Het biedt veiligheid, focus en de mogelijk om alle deelnemers aan bod te laten komen. Wij zoeken bewust naar iets anders dan een ‘wit canvas’ waar alles alle kanten op kant. Met een juiste structuur is er ruimte voor de eigen inbreng in een tempo dat past

Wil jij het ook beter doen?

Bel ons gerust voor meer informatie

Meer weten?
Weten hoe wij het beter doen?

Meer over de mensen van Simpuls

Over ons
Arrowup
Arrowdown