Veiligheid eenvoudig en overzichtelijk op de werklocatie

Met de SimWall maak je veiligheid visueel en tastbaar. Met de inrichting van deze wand wordt de veiligheidsboodschap in een oogopslag visueel gemaakt. Het werken met de SimWall maakt interactie ook mogelijk. Doe een kleine sessie met de SimWall rondom stellingen waarbij deelnemers ‘Eens’ of ‘Oneens’ elementen op de wand plakken. Integreer een touchscreen zodat video’s kunnen worden getoond. Plaats PBM’s op de wand zodat mensen ze eens in de hand kunnen hebben. Een SimWall trekt de aandacht. Vanwege de flexibiliteit van de SimWall zijn onderdelen eenvoudig en makkelijk te wisselen en veranderen zodat de SimWall blijft ‘leven’.

En met de Safety SimWall app is de informatie ook nog makkelijk terug te zien.

Ervaren van veiligheid: keuzes, dillema’s en consequenties

Met een veiligheidssimulatie kunnen deelnemers ervaren hoe het is om keuzes te maken t.a.v. veiligheid en de consequenties ervan te zien. Deelnemers maken afwegingen tussen hoe hard er wordt gewerkt aan het operationele resultaat en hoe hard er wordt gewerkt aan veiligheid. Daarbij treden er tijdens de simulatie onverwachte gebeurtenissen op waar op ingespeeld moet worden.. De veiligheidssimulatie wordt herkenbaar gemaakt op de eigen organisatie en het werkproces, ook jullie eigen risico’s kunnen erin verwerkt worden. Deelnemers herkennen zich in wat er gebeurt, en dat maakt de vertaalslag van de ervaring in de simulatie naar het gedrag in de praktijk makkelijk.

Bekijk onze cases

Bekijk case
HRO Let’s go toolkit
Als onderdeel van het HRO programma heeft Stedin deze praktijkdoos ontwikkeld. Het doel van de praktijkdoos is om eenvoudig, snel en interactief HRO gedrag in teams te bespreken. Voor teams om zelfstandig mee aan de slag te gaan wanneer hun dat uitkomt.
Bekijk case
Politie Risico sessie – Eigenaarschap & Betrokkenheid
Risico sessie bij de Politie voor het vergroten van betrokkenheid en eigenaarschap
Bekijk case
Safety Wall project Krimpen
Veiligheid overzichtelijk en duidelijk met de Safety SimWall op station Krimpen (TenneT en Volker Energy Solutions)
Arrowup
Arrowdown