Regionale energie strategie

Regio Noordoost Brabant

Voor de regio Noordoost Brabant is ten behoeve van de Regionale Energie Strategie (RES) een RES spelsimulatie ontwikkeld. In de rol van de gemeentes uit deze regio gaat om het werken aan de energietransitie. Met de simulatie wordt samenwerken ervaren met behoud van de eigen identiteit, en hoe je als regio komt tot de juiste initiatieven. In deze spelsimulatie herken je de kenmerken van de verschillende gemeentes en herken je lokale initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Het is een spelsimulatie waarin deelnemers de regio en de dillema’s herkennen. Meer dan 500 deelnemers hebben deze spelsimulatie ervaren.

Board game

Bewustwording aan de keukentafel

Stimuleren van initiatief bij inwoners gaat hand in hand met de bewustwording over de mogelijkheden. En als gemeente wil je mensen ook graag ondersteunen zonder het over te nemen. Met een eenvoudig gezinsspel is het mogelijk om ‘spelenderwijs’ inwoners rondom een thema te informeren, Laagdrempelig en met een ‘fun factor’ is iedereen betrokken bij het thema. Vanuit zo’n thematisch gezelschapsspel worden inwoners geleid naar een website die is ingericht op het thema. Vanuit daar worden ze direct geholpen en gestimuleerd tot actie

Bekijk onze cases

Bekijk case
Case Samenwerken voor de Regionale Energie Strategie (RES)
Op 22 december kwamen meer dan 60 raadsleden en wethouders uit het Land van Cuijk in Boxmeer samen om de Regionale Energie Strategie (RES) simulatie met elkaar te spelen.
Bekijk case
Safety Wall project Krimpen
Veiligheid overzichtelijk en duidelijk met de Safety SimWall op station Krimpen (TenneT en Volker Energy Solutions)
Bekijk case
SimWall Stedin energiedagen
Stedin SimWall, op basis van stellingen met elkaar in gesprek
Arrowup
Arrowdown